Senioren

Clubavond voor de leden alsmede voor de nieuwkomers

Gedurende 40 schaakavonden (afhankelijk hoe de feestdagen vallen) kunnen de leden en

nieuwkomers de strijd met elkaar aangaan in de interne (beker)competitie.

De interne competitie bestaat uit 32 ronden en de schakers worden verdeeld in vier groepen. De indeling voor groep A, B, C of D geschiedt aan de hand van de rating (een indicatie van de speelsterkte van een ieder), maar iedereen kan tegen elkaar uitkomen. Met andere woorden: spelers uit groep A kunnen ook uitkomen tegen spelers van groep B of C of D. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe hoog men staat in de ranglijst. Na zes ronden wordt de indeling bepaald aan de hand van de behaalde punten en in de eerste zes ronden zal het geschieden op basis van de rating waarbij rekening wordt gehouden met een maximaal verschil van 400.

Het is niet verplicht om iedere avond te komen en dat is weer het fijne van het systeem dat door SV De Baronie gebruikt wordt en de leden vinden het een prettig en overzichtelijk programma zonder specifieke kenmerken.

Tijdens de lopende interne competitie is er ook een interne bekercompetitie die afhankelijk  van het aantal deelnemers (alleen toegankelijk voor de leden) zes of zeven ronden duurt. Iedere tweede maandag van de maand wordt in principe een ronde in de bekercompetitie gespeeld waarbij de uitgeschakelde spelers gewoon een partij kunnen spelen in de interne competitie.

Tijdens het lopende seizoen is er een aantal dagen dat er geen interne (beker)competitie gespeeld kan worden. Traditiegetrouw is er in de maand december het kip / kalkoentoernooi voor de leden waarbij iedereen huiswaarts gaat met een prijs. Nadat de interne (beker)competitie is afgesloten wordt het intern snelschaakkampioenschap gehouden en kan er gespeeld worden tegen de clubkampioen van het afgelopen seizoen. Ook kan er dan nog wat avonden op andere wijze worden geschaakt (snelschaken, kolderschaken, etc.)

De club heeft een aantal enthousiaste instructeurs. Ook de senioren die dat willen krijgen begeleiding en wel op maandagavond 19.00 uur alvorens de interne competitie wordt gespeeld.

Laatste senioren nieuws

Maastricht 1 – De Baronie 1