Welkom bij Schaakvereniging De Baronie

Schaakvereniging Breda

Welkom op de website van schaakvereniging De Baronie!

SV De Baronie is er voor iedereen, jong en oud en wij maken geen onderscheid naar gender, afkomst, geloof of anderszins. Wij verwelkomen beginnende schakers, zowel bij de jeugd als bij de senioren, doorgewinterde regionale toppers en alles wat daar tussenin zit. Wie je bent of waar je vandaan komt, speelt geen rol. En met een redelijke contributie is er eigenlijk voor niemand een drempel om bij ons binnen te stappen.

SV De Baronie is de grootste schaakvereniging van Breda en één van de oudste schaakclubs van Nederland. Maar van de sfeer uit 1892 – toen de club uit “hoge heren met dikke sigaren” bestond - zult u niets meer terugvinden. We zijn een moderne, rookvrije vereniging,. sportief en iedereen is gelijk.

Het bestuur wil het schaken in Breda bevorderen. Wij doen dit door het organiseren van een interne competitie die zich in het schaakseizoen van september tot het daaropvolgende jaar mei/juni, afspeelt. Deze competitie van 32 rondes wordt gehouden op maandagavond (de clubavond) in Mariëndal, Duivelsbruglaan 13 4835 JD Breda. Aanvang van de partijen van de senioren en de bij de senioren spelende junioren, is om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19.30. In het seizoen organiseren we ook regelmatig andere schaakevenementen zoals snelschaak of andere schaakuitdagingen. Op een gemiddelde clubavond zien wij circa 60 schakers de ‘degens kruisen’ in Mariëndal.

U bent altijd van harte welkom op onze clubavond. Mail van te voren even met de secretaris (secretaris@svdebaronie.nl) of de wedstrijdleider (kees@svdebaronie.nl) of de voorzitter (voorzitter@svdebaronie.nl) om u op te geven om een keer te komen kijken (en spelen).

Wij willen zoveel mogelijk leden werven, waarbij iedereen welkom is. Thans, januari 2024, hebben we circa 130 leden, waarvan meer dan 40 jeugdleden/kinderen. We vinden dat de vrouwen ondervertegenwoordigd zijn, maar hopen dit de komende jaren te kunnen verbeteren.

Een groot aantal leden is binnen de vereniging actief. Hiervan getuigen niet alleen onze bloeiende jeugdafdeling, maar ook ons minstens acht keer per jaar verschijnende clubblad “Klankbord”, onze lesavonden voor volwassenen, onze deelname aan externe wedstrijden en deze site.

Tot ziens op onze clubavond

Chess Pieces
Chess Game
Chess Board

Laatste nieuws

Klankbord juni 2024

Twee zomer schaaktoernooien om in vorm te blijven!

Contact Opnemen

Als je contact met ons op wilt nemen dan kan dat via onderstaand contactformulier, of via de contactgegevens er naast! We reageren zo snel mogelijk op je vraag of opmerking.

Contactformulier

Contact

Speeladres

Speellocatie Mariëndal

Duivelsbruglaan 13 4835 JD Breda

Aanvang van de partijen van de senioren is op maandag om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur.

De clubavond voor de jeugd is iedere maandag- én dinsdagavond van 18:30 tot 19:45 uur.

Email

secretaris@svdebaronie.nl

Telefoon
tel: 06 15 35 37 80