Jeugd Informatie

Leer schaken!

Wij leren de kinderen schaken via de stappenmethode. Dat is de officiele leerwijze van de schaakbond. Het grote voordeel van de stappenmethode is dat alle kinderen op hun eigen niveau kunnen werken. Halfjaarlijks houden we examens en dan kunnen de diploma's behaald worden.

Speelplezier

Na het werken in de boekjes gaan de kinderen echt schaken. Ze spelen dan tegen elkaar . Iedereen speelt tegen iemand van ongeveer hetzelfde niveau. Aan het eind van het seizoen  worden de prijzen verdeeld. Kinderen die het leuk vinden kunnen natuurlijk meedoen aan jeugdtoernooien. 

Begeleiding

Elke speelavond zijn er voldoende begeleiders aanwezig. In ieder geval drie volwassenen zullen aanwezig zijn. Iedereen kan zo voldoende aandacht krijgen. De begeleiders zijn allemaal senioren. Ze kunnen helpen bij het oplossen van de vraagstukken uit de werkboeken, op elk niveau.

Tijd en Plaats

Op de tweede dinsdag van september start het nieuwe jeugdseizoen van SV De Baronie. Elke dinsdag begint om 18.30 uur en eindigt rond 20.00 uur. Ouders zijn van harte welkom om erbij te blijven. Als kinderen snel klaar zijn met de partij dan kunnen ze altijd voor de lol verder spelen.

Screenshot_2023-08-18_140509-removebg-preview

Kom kijken bij het jeugdschaken!

Wil je een keer komen kijken bij het jeugdschaken? Neem dan contact op, of kom een keer langs, dinsdagavond om 18.30 uur bij Mariëndal, Duivelsbruglaan 13 4835 JD Breda

 

Laatste Jeugd nieuws

Sorry, we konden geen berichten vinden. Probeer andere zoekterm(en).