Maastricht 1 – De Baronie 1

Het externe seizoen is prima begonnen voor De Baronie. Ongelooflijk zelfs: we wonnen van het sterke Maastricht 1. Het was zo een wedstrijd dat alles goed verliep. Iedereen speelde eigenlijk een goede partij, en vijf partijen vielen onze kant op.

De spelers van het eerste hebben daarmee aan de taakstelling opgelegd door de teamcaptain voldaan. Minimaal 1 wedstrijd winnen want degradatie zou in deze sterke klasse toch niet voorkomen kunnen worden (!?!) In de trien terug werden dan ook gelijk vakanties geboekt.

Ik heb niet heel veel van de andere partijen gezien maar wat ik heb vernomen stond Sebastiaan op 1 goed maar ging het onderweg ergens mis. Rob speelde op 2 gezien de stand met remise in de hand en profiteerde optimaal toen zijn tegenstander ging forceren vanwege de stand in de wedstrijd. Bescheiden als altijd, maar je moet het maar even doen tegen een sterke speler. Carlos zeurde net zolang tot hij wit kreeg en mocht op 3 spelen. Een uitgebreide analyse is bijgevoegd. Op 4 ging het mis bij Willem. Een gedrongen stelling, stukverlies met te weinig compensatie. De tegenstander van Kees op 5 peelde met zwart snel b5 om c4 te voorkomen. Nadeel is wel dat wit niet lang hoeft na te denken ver de plannen en met a4 werd gewerkt. Kees won een dame tegen toren en een licht stuk en toen de dame binnendrong in de zwarte stelling en mocht gaan rauzen als een wolf bij een schapenboer was het snel afgelopen. Arno op 6 speelde De Leeuw (dit kwam trouwens drie keer op het bord deze match) maar in een naar ik dacht redelijk solide stelling sloeg het noodlot toe. Frank, die op bord 7 speelde, hield een jarenlange Baronie traditie van het verslaan van jeugdtalenten in ere en versloeg zijn tegenstander. Ten slotte op het achtste bord speelde Michiel een knappe partij. Hij had veel materiaal voor de dame wat hem een winnend voordeel gaf. Maar navigeer je dan maar eens door alle eeuwig schaak en dubbele aanvallen door! Dat lukte met goed spel en hij won.