kop23.jpg

Interne bekercompetitie ronde 2

GESPEELD OP DINSDAG 8 JANUARI 2019

Het restant van de tweede ronde is gespeeld op voornoemde datum.
Er is wel een verrassing uit de bus komen rollen en de overige uitslagen zijn conform de verwachtingen.
Jasper Willeboordse heeft er alles aan gedaan om het leven op het schaakbord van RENS OOMEN zeer zuur te maken. Rens moest winnen en dan schaakt het wat makkelijker zou je zeggen. Maar een klein klasseverschil is dan voldoende om te winnen.
Dat het moeten winnen niet altijd een gemakkelijke opgave is heeft JAN VAN ROESTEL bewezen tegen Willem van der Linden. Risico’s nemen kan fataal worden. Of is de tegenstander beter geweest? Het zou allemaal kunnen.
Bas Ligtenberg heeft een poging ondernomen om een ronde verder te komen, maar dan moest hij eerst wel langs CARLOS HEMMERS komen middels een remise waar Bas voldoende aan zou hebben. Maar Carlos liet zich het kaas niet van het brood eten en pakte de zege.
Janleendert Dogterom heeft het niet kunnen bolwerken tegen HENNIE DANIELS ondanks het gegeven dat Janleendert zijn beste schaak boven tafel haalde was het niet voldoende om Hennie te verrassen.
Op een simpele manier heeft ROLF GOOSSEN de volgende ronde bereikt. Hij had niet al te veel moeite om Jan de GArdeijn op de knieën te krijgen.
Hij is nog nooit zo ver geraakt. Het bereiken van de derde ronde. Ten koste van Gerard Goverde haalde ROB DE RUYTER dit huzarenstukje uit. Nog een rondje erbij? Wordt het een gelijkwaardige tegenstander of een kanjer?

Interne bekercompetitie 2de ronde
       
Gespeeld op dinsdag 8 januari 2019  
Gerard Goverde (1251) - Rob de Ruyter (1263) 0-1
Jasper Willeboordse (1853) - Rens Oomen (1995) 0-1
Jan de Gardeijn (1321) - Rolf Goossen (1672) 0-1
Hennie Daniëls (1701) - Janleendert Dogterom (1532) 1-0
Jan van Roestel (1751) - Willem van der Linden (1962) 1-0
Bas Ligtenberg (1606) - Carlos Hemmers (1942) 0-1
       
vet en cursief gedrukt gaan naar de volgende ronde