Interne competitie ronde 18 d.d. 29 februari 2019

Groep A
Een vervelende verkoudheid was de reden waarom Rob van Berkel het schaken liet schieten en heeft een joker ingezet. Een uitgelezen kans voor Rens Oomen om alleen aan de leiding te komen. Maar ja, dan moet je wel eerst langs Sebastiaan Dijksman zien te komen. Geen gemakkelijke opgave. Zou de laatste winnen, dan is hij medekoploper. Helaas, geen van beiden wist een bres te slaan in de stelling die tot winst zou leiden. Derhalve, een puntendeling. Mark Smits heeft nu een achterstand te overbruggen van zes punten, want hij kon deze avond niet aanwezig zijn en aangezien hij al zijn jokers al heeft opgesoupeerd kreeg hij slechts een schamel puntje aan zijn totaal gevoegd. Carlos Hemmers had andere verplichtingen voor de club. Hij speelde namelijk mee in het avondteam A. De top 5 is dan als volgt:
1. 70 punten: Rens Oomen (wp 1084)
2. 70 punten: Rob van Berkel (wp 1026)
3. 68 punten: Sebastiaan Dijksman
4. 64 punten: Mark Smits
5. 62 punten: Carlos Hemmers

Groep B
Wat zijn en blijven de verschillen tot op heden in deze groep toch klein. Vier achtervolgers op de leider. In het kielzog van dit kwartet volgt op twee punten een kwintet. Het beste staat er op dit moment Michiel Stafleu voor. Wat hem betreft mag het afgelopen zijn? Hij heeft de hoogste positie bereikt door Gerjos Dielissen huiswaarts te sturen met een nederlaag. Jo Godderij en Hans Korsse konden dit helaas niet realiseren voor de interne competitie aangezien beiden de eer verdedigde van de club voor hun (avond)team. Alex Crane heeft zichzelf en uiteraard ook de tegenstander verrast vanwege een niet verwachte puntendeling. Alex zal er zeer tevreden mee zijn, maar zijn opponent, Kees Ooms, waarschijnlijk niet. Dan maar iets beter schaken en geluk hebben dat het goed gaat. Kees de Leeuw heeft het voorbeeld van de leider gevolgd: winnen. Het was een daverende verassing van de avond. Was Kees zo goed of deed Hennie Daniëls het iets minder? Het doet niet af aan de prestatie van Kees, want tijdens het spelen moet de juiste voortzetting gevonden worden en achteraf telt niet meer. Door al deze verwikkelingen ziet de top 5 er zo uit:
1. 58 punten: Michiel Stafleu
2. 56 punten: Jo Godderij (wp 970)
3. 56 punten: Hans Korsse (wp 958)
4. 56 punten: Alex Crane (wp 935)
5.56 punten: Kees de Leeuw (wp 886)

Groep C
Van de afwezigheid van de voormalige koploper, Ron Graumans, heeft zijn meest naaste belager, Paul Boeren, optimaal geprofiteerd. Ron heeft is niet meer de mogelijkheid tot het inzetten van een joker en bij afmelden krijg je dan slechts een schamel puntje bijgeschreven. Paul echter liet er geen gras over groeien en komt steeds beter in zijn spel, want van zijn dadendrang werd dit keer Frank Creuels het haasje. Zeer zeker nog kanshebbers is een trio achtervolgers. Frans Bayings remiseerde tegen Janleendeert Dogterom, waardoor Rob de Ruyter zijn kans greep om naast Frans te komen. Rob won van Gideon Deijkers die een iets minder sezieon heeft ten opzichte van het voorgaande. Reden: studie dat zeker voorrang heeft op het schaken. Ook Daniël Compagner heeft zichzelf geschaard bij het drietal. Dankzij een zege op de niet geheel fitte Nico Zaal. De top ziet er dan zo uit:
1. 54 punten: Paul Boeren (wp 963)
2. 54 punten: Ron Graumans (wp 878)
3. 52 punten: Frans Bayings (wp 909)
4. 52 punten: Rob de Ruyter (wp 874)
5. 52 punten: Daniëls Compagner (wp 861)