Interne competitie ronde 17 d.d. 22 januari 2019

Groep A
Een gapend gat van vier punten kan zo maar ineens gedicht zijn. Dit ondervond Rob van Berkel die een van de weinige nederlagen leed. Heeft hij ijzer met handen moeten breken tegen Frank de Jong? Is hij overklast? Heeft Frank terecht gewonnen? Ik weet het antwoord niet, maar wat ik weet is dat Frank er met de winst vandoor ging. Van deze onverwachte wending profiteerde Rens Oomen volledig en komt op gelijke hoogte met Rob door een zege te behalen tegen Willem Boogert. Ook een niet verwachte uitslag van de partij tussen Hein Huijbregts en Sebastiaan Dijksman. De laatste is op de goede weg, maar moest deze ronde zijn meerdere erkennen in Hein die regelmatig de sterren van de hemel speelt. Mark Smits liep niet zo veel averij op wegens deelname aan de tienkamp in Wijk aan Zee. Leo Rietveld is aan een aardige opmars bezig en heeft in een lange partij uiteindelijk Henk Verstappen een nederlaag kunnen bezorgen. Carlos Hemmers ging al snel in de fout tegen Frank Verkooijen en is dit kleine foutje niet meer te boven gekomen. Derhalve een nederlaag voor Carlos. De top 6 is als volgt:
1. 67 punten: Rens Oomen (wp 967)
2. 67 punten: Rob van Berkel (wp 907)
3. 65 punten: Sebastiaan Dijksman
4. 63 punten: Mark Smits
5. 59 punten: LeO Rietveld (wp 925)
6. 59 punten: Carlos Hemmers (wp 897)

Groep B
Twee ronden geleden waren er zes koplopers. Wat schetst onze verbazing. Inderdaad, wederom zes leiders met alleen een verschil in weerstandspunten. Hans Korsse heeft een veertje moeten laten inzake de koppositie. Hij liep tegen een nederlaag aan en Edwin Lessmann was hier verantwoordelijk voor. Jo Godderij maakte hiervan voor de bijna volle 100% gebruik van door Jasper Willeboordse op een remise te houden. Waar hij ineens vandaan komt is een raadsel. Michiel Stafleu komt vanuit het niets zich aanmelden voor de eerste plaats. Middels een zege ten koste van Paul Boeren heeft Michiel ook 53 punten. Als twee rivalen tegen elkaar spelen kan het zijn dat er een van de twee averij wordt geleden. Maar het kan ook zo zijn dat ze geen van beiden dit toelaten. Alex Crane en Gerjos Dielissen wilden niet voor elkaar onderdoen en dan is het resultaat een puntendeling. Bouke Jansma zou spekkoper zijn geweest als hij de vijandelijke stelling van Bas Ligtenberg had kunnen opblazen, maar de laatste wist van geen wijken en dan blijft er een gelijkwaardige stelling over. Door al deze ontwikkelingen is de top 6 als volgt:
1. 53 punten: Jo Godderij (wp 869)
2. 53 punten: Hans Korsse (wp 866)
3. 53 punten: Michiel Stafleu (wp 854)
4. 53 punten: Alex Crane (wp 828)
5. 53 punten: Gerjos Dielissen (wp 827)
6. 53 punten: Bouke Jansma (wp 805)

Groep C
Ondanks zijn verlies blijft Ron Graumans nog de trotse leider in zijn groep. Willem van der Linden was een maatje te groot voor hem. Het verschil met de nummer 2, Paul Boeren, blijft dezelfde als de vorige ronde, want Paul vergooide zijn partij tegen Michiel Stafleu en daardoor liep Paul voor de zesde keer tegen een nederlaag aan. Frans Bayings koos er voor liever thuis te blijven gezien de weersomstandigheden en maakte gebruik van een joker en staat nu op een gedeelde tweede plek. Frank Vermetten heeft wellicht zijn zinnen gezet op een eervolle plaats, want hij deed goede zaken door TiesTienhoven te verslaan en dan staat Frank ineens op een gedeelde tweede plek. In hun kielzog zijn er maar liefst vijf achtervolgers op slechts twee punten. Nico Zaal zette een joker in en Astrid Martens kon geen potten breken tegen Kees de Leeuw. Als een duveltje uit een doosje komt daar ineens Gideon Deijkers om de hoek kijken na een zege op Miep Ackermans. Eenzelfde aantal punten heeft Rob de Ruyter, want hij kreeg slechts een puntje bijgeschreven na een nederlaag tegen Janleendert Dogterom. De laatste in het rijtje achtervolgers is Daniël Compagner die jammerlijk niet aanwezig kon zijn en geen joker meer over heeft. De top 9 ziet er als volgt uit:
1. 53 punten: Ron Graumans
2. 49 punten: Paul Boeren
3. 49 punten: Frans Bayings (wp 821)
4. 49 punten: Frank Vermetten (wp 711)
5. 47 punten: Nico Zaal (wp 821)
6. 47 punten: Astrid Martens (wp 801)
7. 47 punten: Gideon Deijkers (wp 793)
8. 47 punten: Rob de Ruyter (wp 778)
9. 47 punten: Daniëls Compagner