kop7.jpg

Interne competitie ronde 16 d.d. 15 januari 2019

Groep A
De hiërarchie is door Rob van Berkel weer hersteld en heeft nu alleen de leiding genomen. Hijzelf won van Joost Rutten en Mark Smits gaf er de voorkeur aan mee te doen aan het Tata Steel toernooi waardoor hij vier punten achterstand heeft opgelopen. Sebastiaan Dijksman blijft in het spoor van Rob, want in een sterk gespeelde partij tegen Frank Verkooijen, die er niet aan te pas kwam, wist Sebastiaan de winst te pakken. Rens Oomen behoudt dezelfde afstand tot Rob, vier punten minder, want hij won van Willem van der Linden. Andere dingen aan het hoofd noopte Carlos Hemmers een joker in te zetten. De top 5 is als volgt:
1. 66 punten: Rob van Berkel
2. 64 punten: Sebastiaan Dijksman
3. 62 punten: Mark Smits (wp 889)
4. 62 punten: Rens Oomen (wp 880)
5. 58 punten: Carlos Hemmers

Groep B
Het blijft nog steeds dicht op elkaar zitten. Vorige keer waren er zes koplopers nu is het er slechts eentje en wel Hans Korsse, die een mede-concurrent, Eduard Fakkel, wist te verslaan. Jo Godderij kreeg slechts, weliswaar gratis, drie punten erbij aangezien hij de clubkleuren van SV De Baronie verdedigde in de externe bekercompetitie. Gerjos Dielissen heeft zich in de voorste gelederen gemeld, want hij kwam middels een overwinning op Rob de Ruyter bij voorlopig de beste vijf binnen. Alex Crane wil ook een gooi gaan doen naar het hoogste. Hij won van Paul Boeren. Helaas liep Bouke Jansma wat averij op, want hij kwam snel een puntendeling overeen met Kees van Dongen. Door deze ontwikkelingen is de top 5 als volgt:
1. 52 punten: Hans Korsse
2. 50 punten: Jo Godderij (wp 774)
3. 50 punten: Gerjos Dielissen (wp 732)
4. 50 punten: Alex Crane (wp 731)
5. 50 punten: Bouke Jansma (wp 704)

Groep C
Ron Graumans is het gelukt om alleen aan de leiding te komen. Middels een overwinning op Nico Zaal heft hij duidelijk afstand genomen van Paul Boeren, die nu vier schakers op twee punten van hem in de nek hijgen. Paul had het tegen Alex Crane niet deze avond en ging met een nul huiswaarts. Weg koppositie, maar deze zal wel weer opdoemen. Vierspelers met hetzelfde aantal punten: 46. Frans Bayings heeft dit bereikt door een remise te behalen tegen Gert Vogelaar. In zijn gezelschap bevindt zich ook Astrid Martens die een winst behaalde te koste van Dirk Gietelink. Een flinke dreun kreeg Rob de Ruyter te verwerken, want hij kreeg slaag van Gerjos Dielissen. De laatste die de rij sluit is Daniël Compagner, want hij kreeg er vijf punten bij door Miep Ackermans te verslaan. De top 6 ziet er als volgt uit:
1. 52 punten: Ron Graumans
2. 48 punten: Paul Boeren
3. 46 punten: Frans Bayings (wp 731)
4. 46 punten: Astrid Martens (wp 722)
5. 46 punten: Rob de Ruyter (wp 694)
6. 46 punten: Daniël Compagner (wp 679)