kop5.jpg

Interne competitie ronde 15 d.d. 8 januari 2019

Groep A
Rob van Berkel heeft niet meer de heerschappij voor zichzelf. Hij moet Mark Smits naast zich dulden. Rob kwam niet verder dan een puntendeling tegen Frank Verkooijen die zich weer aangemeld voor de rest van het seizoen. Aangezien Mark wist te winnen van Kees Ooms gaan beiden aan de leiding. Op slechts twee puntjes volgt Sebastiaan Dijksman die alles nog in eigen hand heeft na een fortuinlijke zege op Henk Verstappen. Zeker nog een van de kanshebbers op de titel is Rens Oomen die weliswaar een kloof van vier punten heeft te overbruggen en een zege op Jasper Willeboordse houdt Rens in de race. Op enigszins gepast afstand volgt Carlos Hemmers die een vijfpunter scoorde tegen Bas Ligtenberg. De top 5 is dan als volgt:
1. 61 punten: Mark Smits (wp 791)
2. 61 punten: Rob van Berkel (wp 715)
3. 59 punten: Sebastiaan Dijksman
4. 57 punten: Rens Oomen
5. 55 punten: Carlos Hemmers

Groep B
Maar liefst zes (!!!!) schakers hebben gedeeld de eerste plek in handen. Door verlies, een remise, een winst of het inzetten van een joker is het zestal op 47 punten gekomen. Alleen qua weerstandspunten is er een groot verschil. Blijft de strijd voortduren tot aan het einde van de competitie? De ervaring leert van wel. Hans Korsse wist het niet bol te werken tegen Leo Rietveld. Oud-medekoploper, Bas Ligtenberg, heeft zich de meerdere moeten erkennen in Carlos Hemmers. Middels een overwinning wist Jo Godderij het gat van vier punten te dichten en van zijn dadendrang werd Karoly Kapitany de dupe. Fred Pardoel schaart zich aan de kop en had de leiding kunnen als hij had gewonnen van Paul Boeren. Maar als telt niet in de sport. Eduard Fakkel had andere dingen te doen en zette een joker in. De laatste die zich bij de leiders voegt is Bouke Jansma die zichzelf een goede dienst bewees door een zege te behalen op Marc Ermes. De top 6 is na al deze verwikkelingen als volgt:
1. 47 punten: Hans Korsse (wp 689)
2. 47 punten: Bas Ligtenberg (wp 683, sb 716)
3. 47 punten: Jo Godderij (wp 683, sb 696)
4. 47 punten: Fred Pardoel (wp 671)
5. 47 punten: Eduard Fakkel (wp 661)
6. 47 punten: Bouke Jansma (wp 612)

Groep C
Ron Graumans heeft de leiding weer af moeten staan. Hij heeft nog wel gedeeld de koppositie samen met Paul Boeren. De laatste kwam zover aangezien hij een remise behaalde tegen Fred Pardoel. Oudkoploper Ron Graumans kon het niet redden tegen Joost Rutten en daardoor zijn er twee leiders in deze groep: Paul en Ron. Op twee punten achterstand volgt Rob de Ruyter die zichzelf beloonde met een zege op Gerard Goverde en blijft dus zicht houden op de eerste plek. Op een redelijk gepaste, maar zeker niet onoverbrugbare, achterstand, volgenĀ  Nico Zaal en Frans Bayings. Beiden kwamen echter niet verder dan een draw tegen respectievelijk Astrid Martens en Kees de Leeuw. De top 5 ziet er als volgt uit:
1. 47 punten: Paul Boeren (wp 679)
2. 47 punten: Ron Graumans (wp 625)
3. 45 punten: Rob de Ruyter
4. 43 punten: Nico Zaal (wp 649)
5. 43 punten: Frans Bayings (wp 643)