kop11.jpg

Interne competitie ronde 14 d.d. 11 december 2018

Groep A
Ze willen nog niet voor elkaar onder doen. Hetzelfde gat is nog van toepassing. Beiden wonnen hun partij na een lange zitting. Rob van Berkel had veel te stellen met Marc Ermes die zich deze avond het beste schaak naar boven haalde, waardoor de tegenstander hard moest werken om te winnen. Uiteindelijk lukte het Rob om Marc tot overgave te dwingen. Mark Smits nam het op tegen Martijn de Wit die soms weleens gevaarlijk uit de hoek kan komen. Mark weet nog niet helemaal hoe hij speelt en van onderschatting was dan ook geen sprake. Binnen 30 zetten trok Mark aan het langste eind. Sebastiaan Dijksman is opgeklommen naar de derde plek door Karoly Kapitany te verslaan en daardoor wist hij Rens Oomen te passeren. De laatste kon wederom niet aanwezig zijn en moest gebruikmaken van een joker. Weer twee punten ingeleverd. Waar worden deze teruggehaald?  Carlos Hemmers was de vriendelijkheid zelve, want hij was bereid gevonden vooruit te spelen voor De Baronie 1 en daardoor kreeg hij drie punten bijgeschreven op zijn totaal. De top 5 is als volgt:
1. 58 punten: Rob van Berkel
2. 56 punten: Mark Smits
3. 54 punten: Sebastiaan Dijksman
4. 52 punten: Rens Oomen
5. 50 punten: Carlos Hemmers

Groep B
Alles kruipt naar elkaar toe. Wederom twee leiders die een kwartet achtervolgers in hun nek hebben hijgen. Hans Korsse zich op gelijke hoogte weten te nestelen met BasLigtenberg. De eerste speelde tegen Fred Pardoel, een naaste concurrent, en wist hem van het lijf te houden en als er geen onnodige fouten worden gemaakt dan eindigt het gevecht in pais en vree. Bas had het zwaar tegen Kees Ooms en uiteindelijk moest Bas zich onderwerpen aan de onvermijdelijke nederlaag en een gedeelde koppositie. Wederom twee concurrenten voor het leidersduo die tegen elkaar spelen. Een van de twee kan dichterbij komen of de ander loopt schade op. Maar twee spelers die voor elkaar niet onder willen doen, dan is het niet eenvoudig een winst te maken. Ook zij gingen vredig huiswaarts, hoewel ik niet weet of beiden tevreden zijn met het behaalde resultaat.  Door deze ontwikkelingen is de top 6 als volgt:
1. 46 punten: Hans Korsse (sb 607)
2. 46 punten: Bas Ligtenberg (sb 596)
3. 44 punten: Fred Pardoel (sb 592)
4. 44 punten: Michiel Stafleu (sb 587)
5. 44 punten: Eduard Fakkel (sb 576)
6. 44 punten: Alex Crane (sb 565)

Groep C
Een nieuw gezicht aan de top van het geheel. Ron Graumans is de naam. Hijzelf heeft zich deze uitgangspositie verworven door Hein Groothuis te verslaan. Voormalig leider Paul Boeren had te stellen met Hein Huijbregts die wist te winnen, maar dit ging zeker niet van een leien dakje. Paul heeft, volgens eigen zeggen, winstkansen gehad. Deze niet benutten, dan krijg je de deksel op de neus. Nico Zaal heeft weer wat meer kansen om op het podium te kunnen belanden. Hij remiseerde tegen Kees van Dongen, maar Nico heeft het jammerlijk laten liggen in het eindspel toen hij een winstweg over het hoofd zag en daardoor liet hij twee punten minder bijschrijven op zijn conto. Frans Bayings liep voor de tweede maal tegeen een nederlaag aan en ziet zijn kansen slinken om kampioen te worden. Hij redde het niet tegen Leo Rietveld. Wegens ziekte kon Rob de Ruyter niet aanwezig zijn en heeft slechts een puntje gekregen. De top 5 ziet er zo uit:
1. 46 punten: Ron Graumans
2. 44 punten: Paul Boeren
3. 40 punten: Nico Zaal (sb 573)
4. 40 punten: Frans Bayings (sb 560)
5. 40 punten: Rob de Ruyter (sb 530)