Interne competitie ronde 13 d.d. 04 december 2018

Groep A
De strijd om de titel is in volle gang en het beste staat Rob van Berkel er voor. Middels een winst op Paul Boeren heeft Rob een tweetal punten voorsprong op Mark Smits. Deze had veel strijd nodig om Hans Korsse zich van het lijf te houden. Titelverdediger Rens Oomen heeft wat averij aangezien hij niet aanwezig kon zijn wegens werk en kreeg door het inzetten van een joker drie punten bijgeschreven. Sebastiaan Dijksman blijft in het voetspoor van Rob en Mark, want een zege op Jan van Roestel bracht hem op gelijke hoogte met Rens Oomen. Carlos Hemmers ziet het gat wat groter worden naar de eerste plek aangezien hij niet kon deelnemen aan deze ronde en maakte gebruik van een joker. De top 5 is als volgt:
1. 53 punten: Rob van Berkel
2. 51 punten: Mark Smits
3. 49 punten Rens Oomen (sb 577)
4. 49 punten: Sebastiaan Dijksman (sb 555)
5. 47 punten: Carlos Hemmers

Groep B
Zoals alle jaren is het in deze groep spanning van het begin tot het einde. Stuivertje wisselen komt regelmatig voor en aan het einde van de rit staan er ineens onverwachte namen op een plek die niet meer verwacht was. In ieder geval staan zeven spelers binnen een marge van vier punten van elkaar. Het beste staat Bas Ligtenberg er voor, want een joker zorgde voor de huidige positie. Mede ook door het gegeven dat anderen een steek hebben laten vallen. Zijn oud- medekoploper, Hans Korsse, wist het niet te redden tegen Mark Smits. In ieder geval heeft Hans er alles aangedaan een goed resultaat te bereiken, maar het lukte hem net niet om aan de nederlaag te ontkomen. Fred Pardoel heeft zichzelf een zeer goede dienst bewezen en liep twee punten in dankzij een zege op Astrid Martens. Weliswaar is achterstand op de leider slechts vier punten en zelf winnen en dekoploper verliest, dan staan ze weer gelijk. Maar ja,als. Michiel Stafleu verdedigde de eer van het avondteam B en kreeg zodoende drie punten. Hetzelfde geldt voor Karoly Kapitany, maar dan voor avondteam D. Eduard Fakkel wil zich een uitstekende positie gaan verwerven, want een overwinning op Maurits Creyghton heeft hem weer uitzicht gegeven op een van de drie hoogste plekken. Maar de weg is nog lang. Alex Crane heeft ook goede zaken gedaan door een remise te behalen tegen Leo Rietveld en daardoor is Alex een van de vijf die een kloof van vier punten hebben te dichten. Door al deze ontwikkelingen is de top 7 als volgt:
1. 45 punten: Bas Ligtenberg
2. 43 punten: Hans Korsse
3. 41 punten: Fred Pardoel (sb 511)
4. 41 punten: Michiel Stafleu (sb 508)
5. 41 punten: Karoly Kapitany (sb 505)
6. 41 punten: Eduard Fakkel (sb 501)
7. 41 punten: Alex Crane (sb 488)

Groep C
Wat geldt voor de vorige groep geldt ook voor deze groep. Spanning tot het einde verzekerd. Waar hij het vandaan haalt weet ik niet, maar Paul Boeren is aan een uitstekend seizoen bezig. Maar helaas hebben zijn goede prestaties, is eveneens van toepassing op de anderen, een kerezijde. Hoe meer punten, hoe sterker de tegenstand zal worden. Hij heeft het ondervonden tegen Rob van Berkel en heeft een snelle nederlaag geleden. Ron Graumans had een zware kluif aan Jasper Willeboordse en aan het einde van de avond bleek dat ook zo, want Ron ging huiswaarts met een nul. Alsof de duvel er mee speelt. Ook de nummer drie heeft geen goed resultaat kunnen bereiken. Frans Bayings moest zijn meerdere erkennen in Joost Rutten.Rob de Ruyter liep twee punten in, want hij kreeg drie punten in de schoot geworpen aangezien hij de clubkleuren van SV De Baronie verdedigde in het avondteam D. Nico Zaal verkleinde zijn achterstand met twee punten door een puntendeling met Simon den Hengst. Hetzelfde lot als de nummer 1 t/m 3 overkwam Astrid Martens. Een nederlaag oplopen. Zij kon het niet houden tegen Fred Pardoel.  Dat de tegenstanders van deze groep alleen maar sterker worden door de eigen resultaten heeft ook Maurits Creyghton ondervonden, want hij delfde het onderspit tegen Eduard Fakkel. Van de top 7 haalden alleen Rob en Nico wat van hun achterstand af en dan is de top 7 als volgt:
1. 43 punten: Paul Boeren
2. 41 punten: Ron Graumans
3. 39 punten: Frans Bayings (sb 485)
4. 39 punten: Rob de Ruyter (sb 459)
5. 37 punten: Nico Zaal (sb 497)
6. 37 punten: Astrid Martens (sb 485)
7. 37 punten: Maurits Creyghton (sb 469)