kop8.jpg

Interne competitie ronde 28 d.d. 17 april 2018

Groep A
Het heeft er alles van weg dat Rens Oomen gaat afstevenen om als clubkampioen van het seizoen 2017-2018 te worden gehuldigd. Tegen Kees van Dongen heeft hij alvast een reuzenstap gemaakt, want winnen deed hij op een zeer elegante manier. De stukken van de tegenstander naar de andere kant van het bord lokken en vervolgens toeslaan aan de andere kant van het bord. Echter Willem van der Linden heeft zich nog niet neergelegd bij de suprematie van Rens. Wel moet Willem na zijn overwinning op Edwin Lessmann zes punten zien goed te maken. Voorwaar geen eenvoudige opgave. Zelf alles blijven winnen en hopen dat Rens misstapjes gaat maken. Willem is nog niet zeker van de tweede plek, want hij voelt de hete adem van Kees Ooms in zijn nek. In een spannend duel wist hij Frank de Jong tot overgave te dwingen nadat deze in het middenspel een verkeerde keuze had gedaan. De strijd om de derde plek is eveneens nog spannend. Met twee punten achterstand hebben Sebastiaan Dijksman en Carlos Hemmers de beste papieren. De eerste deed goede zaken en won van Henk Verstappen., waardoor Sebastiaan langszij kwam bij Carlos. Deze wist niet het volle pond binnen te halen tegen Jasper Willeboordse. Uiteraard zijn er nog anderen die zich kunnen nestelen op een derde plek, maar dan moet er wel heel veel gebeuren. De top 5 ziet er als volgt uit:   
1. 110 punten: Rens Oomen
2. 104 punten: Willem van der Linden
3. 100 punten: Kees Ooms
4.   98 punten: Sebastiaan Dijksman (wp 2564)
5.   98 punten: Carlos Hemmers (wp 2475)

Groep B
Slechts een overwinning of verlies is het verschil tussen de nummer 1 en nummer 9. Spannend zal het blijven tot aan de laatste ronde. Dit is bijna altijd het geval in deze groep. Wie gaat men tegen komen? De top 10? Onderlinge duels? Het is allemaal mogelijk in deze evenwichtige groep. In ieder geval heeft Bouke Jansma een klein voorschotje genomen op het kampioenschap, want hij won van Hennie Daniëls. De twee naaste belagers van Bouke zijn op dit moment Martijn de Wit en Marc Ermes. Gaat Martijn het dit seizoen wel redden om eerste te worden? Hij heeft in ieder geval al een goede stap gedaan, want hij wist een remise te bewerkstelligen tegen Rob van Berkel, die aan een van zijn slechtste, zo niet het slechtste, seizoen bezig. Marc Ermes heeft ook goede zaken gedaan om in aanmerking te kunnen komen voor de titel. Hij remiseerde tegen de op papier sterkere Peter Severeijnen, maar Marc was echter niet te verslaan. Weer een grote vis en niet verloren. Zal dit de komende ronden nog meer gaan gebeuren? Dat is het nadeel van hoog staan in deze groep. Rolf Goossen heeft zichzelf in de race gehouden door te winnen van Hans Korsse in een eindspel met een pion meer. Met een puntje minder dan Rolf volgt er vijftal dat op hun beurt weer vier punten achterstaan op koploper Bouke. Onderlinge partijen kunnen mogelijk zijn. Zo geschiede, want Frank Creuels en Eduard Fakkel speelden tegen elkaar en geen van beiden wist de winstweg te vinden en dan krijgt eenieder drie punten bijgeschreven en nog uitzicht op de mooiste plek. Zij die nog een woordje mee kunnen gaan spreken zijn Karoly Kapitany (winst tegen Bas Ligtenberg), Jo Godderij (slechts een puntje wegens afwezigheid) en Kees de Leeuw (remise tegen Fred Pardoel). Ook zijn er nog vele kapers op de kust om alles door te war te gaan schoppen, want zoals reeds eerder gezegd het verschil kan zo maar gecompenseerd worden als de een verliest en de ander wint. Spanning dus verzekerd!!!!!  Door al deze ontwikkelingen is de top 9 als volgt:
1. 88 punten: Bouke Jansma
2. 86 punten: Martijn de Wit (wp 2289)
3. 86 punten: Marc Ermes (wp 2283)
4. 85 punten: Rolf Goossen
5. 84 punten: Frank Creuels (wp 2304)
6. 84 punten: Eduard Fakkel (wp 2299)
7. 84 punten: Karoly Kapitany (wp 2291)
8. 84 punten: Jo Godderij (wp 2269)
9. 84 punten: Kees de Leeuw (wp 2181)

Groep C
Hier is het iedere keer na het spelen van een ronde stuivertje wisselen inzake de titel. Wederom een ander aan de leiding en hier zal het ook wel spannend blijven tot aan het einde van de rit. In ieder geval heeft Gideon Deijkers weer het heft in handen. Een op papier sterkere tegenstander heeft ondervonden dat Gideon op de weg is om een goede schaker te gaan worden en in de toekomst zeker een woordje mee zal gaan spreken op een hoger niveau. De kracht van Gideon ondervond Jan Sulman, die voor de tweede keer de eer moest laten aan Gideon. De dichtstbijzijnde concurrent is Hans Korsse. De voormalig leider is terug verwezen naar de treetje lager, want een verlies tegen Rolf Goossen zorgde voor deze terugval. De positie van Hans is nog wel rooskleurig met slecht twee puntjes achterstand op de huidige koploper en vier punten op een achtervolgend drietal (78 punten). Zeker als er onderlinge duels moeten worden uitgevochten kan het verschil minimaal blijven, maar men kan er ook over heen komen. In ieder geval speelden Ron Graumans en Gertjan POrtengen tegen elkaar en geen van beiden bereikten een voordeeltje om de winst naar zich toe te trekken, want anders had een van beiden slecht vier punten in te lopen voor de eerste plaats. Nu zijn het er voor beiden zes. Gerard Goverde heeft een stapje terug moeten doen in de race om het kampioenschap maar is zeker nog niet afgeschreven voor de titel of een podiumplaats. Hij kon het echter niet bolwerken tegen Simon den Hengst en daardoor maakte Gerard een flinke duikeling in de stand. Ook hier zijn er nog kapers op de kust die alles overhoop kunnen gooien. De top 5 ziet er dan zo uit:  
1. 84 punten: Gideon Deijkers
2. 82 punten: Hans Korsse
3. 78 punten: Ron Graumans (wp 2158)
4. 78 punten: Gertjan Portengen (wp 2138)
5. 78 punten: Gerard Goverde (wp 2002)