kop25.jpg

Interne competitie ronde 25 d.d. 27 maart 2018

Groep A
Willem van der Linden gelooft er nog in om Rens Oomen te kunnen achterhalen. Een kloof dichten van zes punten de komende zeven ronden ligt voor de hand. Gaat Willem het ook lukken? Kan hij Rens zenuwachtig krijgen? In ieder geval deed Willem hetzelfde wat de koploper deed: winnen. Arno Slagboom werd het haasje en keerde huiswaarts met een nul. Rens had af te rekenen met de altijd onberekenbare Edwin Lessmann, die echter deze keer niet al te veel in de pap had te brokkelen. De strijd om de derde plaats, met ligt zes punten of meer achter op de nummer twee, is in volle gang. Er zijn vijf kanshebbers op deze plek. Het beste staat Sebastiaan Dijksman er voor dankzij een overwinning op Carlos Hemmers die nu twee punten op voornoemde tegenstander moet goed maken. Kees Ooms deed een klein stapje terug, maar blijft wel uitzicht houden op een top 5 klassering. Misschien wel top 3? In ieder geval verloor hij niet en ging huiswaarts met een puntendeling tegen Henk Verstappen. De laatste die een kans maakt voor een top 5 of een top 3 positie is Jasper Willeboordse die door een remise tegen Rob van Berkel kans houdt op voornoemde klassering. De top 7 ziet er als volgt uit:    
1. 99 punten: Rens Oomen
2. 93 punten: Willem van der Linden
3. 87 punten: Sebastiaan Dijksman (wp 2063)
4. 87 punten: Kees Ooms (wp 2049)
5. 85 punten: Arno Slagboom (wp 2042)
6. 85 punten: Jasper Willeboordse (wp 2035)
7. 85 punten: Carlos Hemmers (wp 1980)

Groep B
Leider Marc Ermes was spekkoper deze ronde. Na een verbeten strijd, hij wist al wat zijn concurrenten hadden gedaan, bleek hij uitgelopen te zijn. Geen salonremise tegen Joost Rutten, maar een strijd van leven of dood. Uiteindelijk bleek het toch remise te zijn, want geen van bieden durfde in het dame-eindspel onnodig risico’s te nemen. Gaat Marc de race volhouden? Achtervolger nummer 1, Bouke Jansma, had geen gelukkige hand tegen Peter Severeijnen. Wat Bouke ook probeerde het wilde maar niet lukken en dan is het voor Peter een eitje om de winst binnen te halen. Fred Pardoel heeft een lastige opponent in Frank de Jong die de ene keer briljant speelt, de andere keer iets minder. Deze keer kwam zijn beste schaak boven en dan is het voor Fred kwaad kersen eten om een goed resultaat weg te zetten. Derhalve een nederlaag en een kans om kampioen te worden verkeken? Ook Karoly Kapitany behaalde en slecht resultaat in de strijd om het kampioenschap. Al vrij vlot in de opening tegen Kees van Dongen verloor Karoly twee pionnen en deze mispeer kwam hij niet meer te boven. Naast Fred en Karoly zijn er nog zes schakers die op de deur aan het kloppen zijn en nog niet uitgeschakeld zijn om kampioen te worden. Een gat van zes punten moet dan wel overbrugd worden. In ieder geval heeft Jo Godderij zich op weerstandspunten in de top 5 genesteld en dankt dit aan zijn overwinning op Gideon Deijkers. De overige vijf 85-punters zijn: Martijn de Wit (remise tegen Jan van Roestel), Eduard Fakkel en Bas Ligtenberg (remise tegen elkaar), Zef Hendriks en Kees de Leeuw (remise tegen elkaar). Door al deze ontwikkelingen is de top 5 als volgt:
1. 81 punten: Marc Ermes
2. 77 punten: Bouke Jansma
3. 75 punten: Fred Pardoel (wp 1899)
4. 75 punten: Karoly Kapitany (wp 1853)
5. 75 punten: Jo Godderij (wp 1844)

Groep C
Wie o wie gaat er met de titel vandoor? Na het spelen van deze ronde zijn er vele gegadigden. Drie mensen die op een even groot aantal punten staan en twee achtervolgers op twee punten achterstand. In de achterhoede zijn er ook nog kapers op de kust. Dus het zal al bij al spannend blijven tot en met de laatste ronde. Afhankelijk wie men nog gaat ontmoeten op het schaakbord. Zijn het at mindere goden of sterkere? Afwachten de komende ronden. Hans Korsse is op de goede weg om kampioen te worden hoewel hij de eerste plek nog met twee anderen moet delen. Tegen mede concurrent Gerard Goverde, ook nu een van de leiders, werd het punt gedeeld na een verbeten strijd. Gideon Deijkers is op het ogenblik de kop van ju binnen zijn groep. Hij krijgt de ene sterke tegenstander na de andere. Deze keer moest hij het onderspit delven tegen Jo Godderij. Maar Gideon zal er wel weer bovenop komen en maakt nog aanspraak voor de hoogste trede. Ron Graumans en Astrid Martens hebben het onderling moeten uitvechten wie er eventueel op de koppositie zou kunnen komen. Maar aangezien geen van beiden voor elkaar onder wilde doen, bleef het eindresultaat steken op een puntendeling en blijft de afstand naar de koplopers op een overbrugbare. De top 5 ziet er dan zo uit:  
1. 73 punten: Hans Korsse (wp 1778)
2. 73 punten: Gideon Deijkers (wp 1712)
3. 73 punten: Gerard Goverde (wp 1590)
4. 71 punten: Ron Graumans (wp 1740)
5. 71 punten: Astrid Martens (wp 1735)