kop4.jpg

Interne competitie ronde 24 d.d. 20 maart 2018

Groep A
Het heeft er alle schijn van dat Rens Oomen op weg is naar de titel. Met een voorsprong van zes punten zal hij zich het kaas niet meer van het brood willen laten eten. Afhankelijk wat voor tegenstanders hij nog gaat krijgen. In ieder geval heeft hij geen averij opgelopen ten opzichte van zijn naaste belager, Willem van der Linden. Een vriendendienst bewees Rens aan tegenstander Carlos Hemmers, want binnen een uurtje was de vrede getekend. Willem kreeg slechts drie punten aangezien hij de eer van SV De Baronie verdedigde in de avondcompetitie. Op respectabele afstand, tien punten minder, van Rens volgt een drietal. Arno Slagboom was niet aanwezig en krijgt hiervoor een schamel puntje en raakt dus verder achterop. Kees Ooms is weer enigszins op de weg terug na een mindere periode. Hij won niet, maar verloor evenmin. Tegen Edwin Lessmann bleek er geen goede mogelijkheid de winst te pakken. De derde is de reeds vermelde Carlos Hemmers. De top 5 ziet er als volgt uit:    
1. 94 punten: Rens Oomen
2. 88 punten: Willem van der Linden
3. 84 punten: Arno Slagboom (wp 1889)
4. 84 punten: Kees Ooms (wp 1888)
5. 84 punten: Carlos Hemmers (wp 1819)

Groep B
Het is en blijft ongekend spannend in deze groep. Onduidelijk is wie er met de hoogste eer vandoor zal gaan. De beste papieren heeft op dit moment Marc Ermes die alleen aan de leiding is gekomen door een naaste concurrent, Rolf Goossen, te verslaan. Bouke Jansma moest een veertje laten, want hij speelde remise tegen Frank de Jong wat overigens een goede prestatie is. Maar nu wel twee punten achter op Marc. Ook wat meer achterstand liep Fred Pardoel op. Ook hij bleef steken op een puntendeling waar hij overigens wel tevreden mee kan zijn. Tegen Peter Severeijnen is dat een goed resultaat. Voormalig koploper Karoly Kapitany liep de meeste schade op. Hij verloor van Henk Verstappen, die eindelijk eens niet remiseerde, en Karoly heeft nu een achterstand van vier punten op de huidige leider. Door al deze ontwikkelingen is de top 5 als volgt:
1. 78 punten: Marc Ermes
2. 76 punten: Bouke Jansma
3. 74 punten: Fred Pardoel (wp 1756)
4. 74 punten: Karoly Kapitany (wp 1718)
5. 73 punten: Rolf Goossen

Groep C
In deze groep is het ook ongewis wie het meeste aantal punten zal behalen. Op dit moment gaat Gideon Deijkers aan de kop met een voorsprong van twee punten. Hijzelf verloor van Gert Vogelaar. De koploper krijgt wel zware tegenstanders voor zijn kiezen, kan er veel van leren, maar kan het kampioenschap gaan kosten. Is dit een straf voor zijn goede spel? Hans Korsse loopt zonder te spelen twee punten in, want hij speelde voor het avondteam C. Gerard Goverde is met een enorme inhaalslag bezig. Hij staat nu gedeeld tweede na een overwinning op Paul Boeren. Enigszins weer op het goede pad is Ron Graumans beland. Hij verkleinde zijn achterstand met maar liefst vier punten, want middels een zege op Gertjan Portengen heeft hij weer zich gekregen op een mooie klassering. Astrid Martens kreeg er drie punten bij, omdat zij eveneens meedeed in het avondteam C. De top 5 ziet er dan zo uit:  
1. 72 punten: Gideon Deijkers
2. 70 punten: Hans Korsse (wp 1645)
3. 70 punten: Gerard Goverde (wp 1452)
4. 68 punten: Ron GRaumans (wp 1609)
5. 68 punten: Astrid Martens (wp 1594)