Interne competitie ronde 20 d.d. 20 februari 2018

Groep A
Arno Slagboom dacht later aan zijn partij te kunnen beginnen. Zijn tegenstander komt altijd rond de klok van kwart over acht binnen. Maar deze keer niet, want hij had zich afgemeld. Dus moest Arno eerder achter het bord plaatsnemen dan hem lief was. En het dan ook nog opnemen tegen Rens Oomen. Een zware klus? Wel nee, de heren hadden er niet echt zin in een spannende partij te spelen en binnen no time was de vrede getekend. Kansen dus voor degenen die azen op de eerste positie. Kees Ooms kon het niet doen vanwege ziekte en kreeg een joker en blijft zodoende op dezelfde achterstand. Dit geldt overigens ook voor Willem van der Linden die er van alles aan heeft gedaan om Jasper Willeboordse op de knieën te krijgen. Uiteindelijk verzandde de partij in een puntendeling, want Jasper liet Willem niet tot in de stelling komen. Sebastiaan Dijksman had de gelegenheid om wat dichter naar de kop te komen, maar dan moest hij wel Rob van Berkel zien te verslaan. Het lukte Sebastiaan niet, remise is de uitslag, en zijn achterstand bedraagt nu 10 punten. Overbrugbaar? Overigens zit Edwin Lessmann, 70 punten, in de wachtkamer en loert op zijn kansen. De top 5 ziet er als volgt uit:
1. 80 punten: Rens Oomen
2. 74 punten: Kees Ooms (wp 1318)
3. 74 punten: Willem van der Linden (wp 1306)
4. 72 punten: Arno Slagboom
5. 70 punten: Sebastiaan Dijksman

Groep B
Fred Pardoel had aan de leiding kunnen staan. Tegen Joost Rutten, die een stukoffer deed, had Fred het beste van het spel. Echter onder druk van de tijd begaat hij helaas een grote fout en Joost is er als de kippen bij om de partij om te keren. Fred bood nog wel in een qua stukken gelijkwaardige stand remise aan, maar Joost speelde door, want zijn vrijpion zou weleens doorslaggevend kunnen zijn. Fred probeerde het binnen de perken te houden wat hem helaas niet lukte. Door dit verlies loopt hij niet veel averij op, maar zag wel drie schakers hem passeren. De eerste is Bouke Jansma. Hij nam het op tegen Henk Verstappen die het winnen verleerd lijkt te zijn. De laatste probeerde van alles, maar Bouke had telkens het juiste antwoord paraat en dan is het logisch dat een partij in remise eindigt. Ook Karoly Kapitany en Marc Ermes zijn Fred voorbij gegaan. Zij speelden tegen elkaar en het zeer zeker geen salonremise geworden. Beiden hebben hun uiterste best gedaan om de ander pootje te lappen. Dat lukte dus en beiden gingen met drie punten huiswaarts. Je zou het bijna vergeten. Wat deed koploper Jo Godderij. Hij verloor. Hij wist een aanval van Carlos Hemmers niet op juiste waarde in te schatten en blies zelf, volgens Carlos, zijn stelling aan gort. Toen Jo’s koning naar het midden van het bord werd gejaagd, gaf Jo het wijselijk op. Ondanks dit verlies is hij nog leider, maar heeft wel drie andere leden met eenzelfde aantal punten. Door al deze ontwikkelingen is de top 5 als volgt:
1. 64 punten: Jo Godderij (wp 1205)
2. 64 punten: Bouke Jansma (wp 1190)
3. 64 punten: Karloy Kapitany (wp 1186)
4. 64 punten: Marc Ermes (wp 1147)
5. 62 punten: Fred Pardoel

Groep C
Een echte vier-punten wedstrijd. Noemt men dit nog zo? Of is het een vijf-punten strijd bij SV De Baronie? Wie het weer mag het zeggen. De strijd om de koppositie stond op het spel deze ronde. Gertjan Portengen moest zijn leidende positie verdedigen tegen Astrid Martens. De laatste slaagde er in haar opponent te verslaan en zodoende de touwtjes in handen te nemen. Zij staat voorlopig weer op kop. Er zijn vele achtervolgers die haar willen inhalen. Een speler met 58 punten en vier met 56 punten. Een te dichten kloof. Eenmaal winnen en zij verliest, Gideon Deijkers speelt remise, dan zijn er maar liefst zes mensen op de toppositie. Komt het ooit zo ver? Alles is mogelijk, maar of het werkelijkheid wordt is nog onzeker. Ik heb het al vele malen geschreven dat Gideon wisselvallig speelt, maar als hij het op zijn heupen heeft, dan kan hij goede resultaten behalen. Hij wist zichzelf in de race te houden, want hij wist Jan Sulman te verslaan. Hoe het is gegaan moet ik u schuldig blijven. De huidige vier achtervolgers kwamen geen van allen verder dan drie punten bij te laten schrijven bij hun reeds behaalde aantal. Hans Korsse nam het op tegen Frans Bayings en de heren zijn vredelievend uit elkaar gegaan. Ron Graumans heeft geen gaatje kunnen vinden om door de stelling van Simon den Hengst te komen en dan zit er niets anders op om de punten te verdelen. Jan de Gardeijn, joker, staat op het voorportaal van de deur te kloppen en is duidelijk ook nog in de race om een goede klassering te behalen. De top 5 ziet er dan zo uit:
1. 60 punten: Astrid Martens
2. 58 punten: Gideon Deijkers
3. 56 punten: Hans Korsse (wp 1126)
4. 56 punten: Ron GRaumans (wp 1115)
5. 56 punten: Gertjan Portengen (wp 1092)