Interne competitie ronde 17 d.d. 23 januari 2018

Groep A
Het gat met de koploper, Rens Oomen, is door sommige van zijn achtervolgers verkleind. Rens moest genoegen nemen met een puntendeling tegen Gert Vogelaar die de pannen van het dak speelde om minimaal een remise uit het vuur te spelen. Het is hem gelukt. Sebastiaan Dijksman is op de leider twee punten ingelopen aangezien hij wist te winnen van Edwin Lessmann die nu een te grote achterstand heeft om clubkampioen te worden. Maar wellicht zit er voor hem wel een prijsje in. Kees Ooms is aan een geweldig seizoen bezig en heeft alles nog in eigen hand om de strijd om het kampioenschap. Hij won van Peter Severeijen en daardoor komt Kees op gelijke hoogte met Sebastiaan. Een snelle draw kwam achter de naam van Arno Slagboom te staan die eveneens als zijn opponent, Carlos Hemmers, er geen zin in hadden er een spectaculaire partij van te maken. De top 5 ziet er als volgt uit:
1. 69 punten: Rens Oomen
2. 65 punten: Sebastiaan Dijksman (wp 975)
3. 65 punten: Kees Ooms (wp 949)
4. 63 punten: Arno Slagboom
5. 61 punten: Edwin Lessmann

Groep B
Het is buitengewoon spannend tot op heden in deze groep. Er gaat een schaker aan de leiding en op twee punten achterstand volgen er acht schakers. Jo Godderij is zonder intern te spelen aan de leiding gekomen, want hij verdedigde clubkleuren in de avondcompetitie en kreeg drie punten bijgeschreven. Fred Pardoel zit op dit moment even in de hoek waar de klappen vallen, want voor de tweede keer op rij moest hij een nederlaag incasseren. Hij moest de eer laten aan Jan van Roestel. Het is Martijn de Wit niet gelukt om een goed resultaat te behalen tegen Henk Verstappen en daardoor is Martijn wat op achterstand gekomen. Michiel Stafleu deed wat Jo Goddeij deed en streek drie punten op. Frank Creuels heeft geen averij opgelopen en bewees zichzelf een dienst na een remise tegen Alex Crane en behoudt Frank uitzicht op een mooie klassering. De overige vier schakers kregen op een verschillende wijze hun punten toegekend. Frank van Duuren won van Ron Graumans, Bouke Jansma delfde het onderspit tegen Joost Rutten, bezigheden op het Tata-steel toernooi noodzaakte Karoly Kapitany een joker in te zetten en Marc Ermes moest noodgedwongen, wegens ziekte, een joker gebruiken. Door al deze ontwikkelingen is de top 5 als volgt:
1. 55 punten: Jo Godderij
2. 53 punten: Fred Pardoel (wp 926)
3. 53 punten: Martijn de Wit (wp 898)
4. 53 punten: Michiel Stafleu (wp 885, sb 1120)
5. 53 punten: Frank Creuels (wp 885, sb 872)

Groep C
De ruime voorsprong die Ron Graumans heeft gehad is enigszins aan het verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het bedraagt nu nog maar twee puntjes. Ron wist het niet te klaren tegen Frank van Duuren en moest de zege laten aan zijn tegenstander. Rob de Ruyter is ineens omhoog geschoten en staat nu op de tweede plaats door concurrent Gideon Deijkers een nul aan te smeren. Astrid Martens blijft het uitstekend doen en mocht een overwinning op haar naam schrijven. Van haar dadendrang is Paul Boeren de klos geworden. Jan de Gardeijn spreekt ook een woordje mee en won van Daan Smidt die wat naar de achtergrond is verdwenen. Drie spelers die op twee punten van de leider volgen. Op hun beurt hebben zij een voorsprong van twee punten op een trio. Hans Korsse speelde een externe avondcompetitiewedstrijd en zag zich beloond met drie punten, terwijl Gertjan Portengen zijn opponent, Ko Koeman, met een nederlaag huiswaarts liet gaan. De top 5 ziet er dan zo uit:
1. 51 punten: Ron Graumans
2. 49 punten: Rob de Ruyter (wp 822)
3. 49 punten: Astrid Martens (wp 797)
4. 49 punten: Jan de Gardeijn (wp 768)
5. 47 punten: Gideon Deijkers