Interne competitie ronde 14 d.d. 12 december 2017

Groep A
Gaat Rens Oomen op weg naar de clubtitel van het seizoen 2017-2018? De weg is nog lang, maar een voorsprong van zes punten zal hij toch niet weggeven? Je weet het niet. Over 18 ronden weten we het zeker. In ieder geval heeft hij goede zaken gedaan en zag zijn met naaste concurrenten enigszins afhaken. Rens won van Jo Godderij. De eerste moest wel winnen om voortzetting van het interne bekertoernooi te kunnen waarborgen. Hij voldeed aan deze eis. Degene die hem nu het dichtst op de hielen zit is Kees Ooms. Hij behaalde een overwinning op Kees van Dongen, die wat ongeduldig werd, een onjuist kwaliteitsoffer deed, een lijn open maakte en kreeg dan ook de deksel op de neus. Wat als Kees 2 wat rust had kunnen bewaren? Was het Kees 1 dan gelukt de volgende interne bekerronde te bereiken? Men zal het nooit weten, want als telt niet in de sport. Willem van der Linden heeft zich naast Kees Ooms weten te zetten, want hij won van Sebastiaan Dijksman die een tweede achtereenvolgende partij niet naar zich toe kon trekken. Willem gaat hem nu voorbij en staat gedeeld tweede. Arno Slagboom nam een time-out na wat mindere resultaten, maar blijft wel in de slag om een ereplaats na het inzetten van een joker. Zes spelers hebben eenzelfde puntenaantal van 50. De top 5 ziet er als volgt uit:
1. 58 punten: Rens Oomen
2. 52 punten: Kees Ooms (wp 640)
3. 52 punten: Willem van der Linden (wp 632)
4. 50 punten: Sebastiaan Dijksman (wp 680; sb 858)
5. 50 punten: Arno Slagboom (wp 680, sb 850)

Groep B
In deze groep is het bijna iedere week stuivertje wisselen. Dan staat ie weer op de kop, dan weer een ander. In ieder geval hebben Fred Pardoel en Frank Creuels twee punten voorsprong weten op te bouwen ten opzichte van vier achtervolgers met 48 punten. Fred Pardoel had de taak om te winnen om een volgende ronde te bereiken in de interne bekercompetitie. Het is hem gelukt Hans Korsse te vloeren. Eenzelfde opdracht hoefde Frank Creuels niet uit te voeren, want voor zijn opponent was het noodzakelijk om te winnen voor plaatsing in de volgende ronde voor de beker. Daar ligt dan een kans voor de niet onder druk spelende Frank, want Marc is iemand die dan tot op de bodem gaat en dan kan het verkeerd aflopen. Jo Godderij had een zware taak om minimaal zijn schade te beperken tegen Rens Oomen. Een remise zou al volstaan, maar als Rens moet winnen dan gaat hij er ook voor. Het wil niet zeggen dat het dan altijd lukt, maar nu wel. Jo wordt daardoor teruggeworpen naar plaatsje drie. Niet getreurd. De strijd is bij lange na nog niet gestreden. Martijn de Wit liep wel wat achterstand op, want hij wist niet verder te komen dan een puntendeling tegen Joost Rutten. Een revanche op zichzelf. Dat was bestemd voor Bouke Jansma, want in de voorgaande ronde had hij zichzelf mat laten zetten. Dat niet weer een keer moet hij gedacht hebben. Van de “wraakgevoelens’ heeft Hennie Daniëls ondervonden. Hij was niet in staat een “ontketende” Bouke te stoppen en een nederlaag is het gevolg. Door al deze ontwikkelingen is de top 5 als volgt:
1. 48 punten: Fred Pardoel (wp 616)
2. 48 punten: Frank Creuels (wp 606)
3. 46 punten: Jo Godderij (wp 610)
4. 46 punten: Martijn de Wit (wp 602)
5. 46 punten: Bouke Jansma (wp 596)

Groep C
Er is geen touw aan te knopen in deze groep. Iedere week zijn er wel uitslagen die je niet verwacht. Echter Ron Graumans laat zich niet uit het veld slaan en gaat nu fier aan de leiding en heeft een voorsprong van vier punten genomen op de achtervolgers. Hij herstelde zich van de nederlaag een week geleden. De klos van zijn dadendrang was mede concurrent Gideon Deijkers. In een rechtstreeks duel om de alleenheerschappij bleek Ron de sterkere. De overige twee ex-koplopers deden het niet goed. Beiden verloren hun partij. Astrid Martens was niet opgewassen tegen Gert Vogelaar. Een stukverlies, geen compensatie, deed Astrid de das om. Gertjan Portengen heeft hele goede zaken gedaan en nestelt zich op de gedeelde tweede plek. Door een zege op Zef Hendriks is het zo ver gekomen. Daan Smidt heeft zich zelf geen goede dienst bewezen, want hij kon geen potten breken tegen Frank van Duuren en daardoor is Daan op een achterstand van vier punten gekomen ten opzichte van Ron Graumans. De top 5 ziet er dan zo uit:
1. 44 punten: Ron Graumans
2. 40 punten: Gideon Deijkers (wp 550)
3. 40 punten: Astrid Martens (wp 546)
4. 40 punten: Gertjan Portengen (wp 540)
5. 40 punten: Daan Smidt (wp 514)