kop4.jpg

Interne competitie ronde 13 d.d. 5 december 2017

Groep A
Ondanks een remise zag Rens Oomen zijn voorsprong op de nummer twee, Sebastiaan Dijksman groter worden. Peter Severeijnen verdedigde zich met hand en tand om een goed resultaat te behalen. Uiteindelijk bleek geen van beiden een bres te slaan in de stelling en besloten tot een remise. Sebastiaan Dijksman kwam een pion achter tegen Edwin Lessmann en de eerste heeft heel hard moeten vechten om het onderspit niet te delven. Maar Edwin bleef zeer accuraat spelen en koesterde zijn pionwinst en dit bleek voldoende om Sebastiaan voor de tweede maal dit seizoen zijn koning te laten omleggen. Arno Slagboom heeft het niet kunnen redden tegen Willem van der Linden. In eerst instantie was de uitslag als een puntendeling de wereld ingegaan, maar beide spelers reageerden op het onjuiste gegeven. Door de zege van Willem is hij op gelijke hoogte gekomen met Arno in wiens kielzog nog maar liefst zes schakers eveneens op 47 punten staan. Kees Ooms en Jasper Willeboordse waren vredelievend naar elkaar toe, want hun partij eindigde in een draw. Of het daadwerkelijk zo vredig is gegaan op het bord moet ik u schuldig blijven. De top 5 ziet er als volgt uit:
1. 53 punten: Rens Oomen
2. 49 punten: Sebastiaan Dijksman
3. 47 punten: Arno Slagboom (wp 585)
4. 47 punten: Edwin Lessmann (wp 567)
5. 47 punten: Kees Ooms (wp 563)

Groep B
De afwezigheid van Jo Godderij, Sinterklaas spelen met de kleinkinderen, heeft hem niet veel schade berokkend aangezien hij een joker kon inzetten. De concurrentie, op een uitzondering daargelaten, profiteerde niet geheel van het wegblijven van de koploper. Voor Fred Pardoel was het niet simpel om op gelijke hoogte te komen of hem zelfs voorbij te gaan. Niemand minder dan Rob van Berkel was zijn tegenstander en dat is niet zo maar appeltje eitje. Fred heeft uiteraard zijn uiterste best gedaan. Het mocht echter niet baten en hij gaf Rob de hand ten teken van overgave. Op het laatste moment kreeg Frank Creuels een andere tegenstander dan was gepland. Reden: zijn opponent belde wel iets te laat af, maar een ander had de bereidheid niet te willen spelen. Nu nam Frank het op tegen Hennie Daniëls. Beiden wilden niet voor elkaar onder doen en dan is het resultaat min of meer bekend: remise. Martijn de Wit is de koploper twee punten naderbij gekomen, want hij wist te winnen van Ron Graumans. Altijd een lastige klip om te omzeilen. Eduard Fakkel heeft er alles aan gedaan om het Janleendert Dogterom zo moeilijk mogelijk te maken, maar de laatste wilde van geen wijken weten. Stug proberen toch een gaatje te vinden in de stelling lukte Eduard niet en hij moest berusten in een puntendeling en het betekende de uitschakeling in de interne bekercompetitie. Vandaar dat Eduard tot het gaatje ging. In het spoor van Eduard zijn nog drie schakers die op een puntentotaal staan van 41 punten. Door al deze ontwikkelingen is de top 5 als volgt:
1. 45 punten: Jo Godderij
2. 43 punten: Fred Pardoel (wp 535)
3. 43 punten: Frank Creuels (wp 527)
4. 43 punten: Martijn de Wit (wp 517)
5. 41 punten: Eduard Fakkel

Groep C
Het komt allemaal weer tezamen in deze groep. Er is nu een leidend viertaal. De enige die voor de volle 100% gebruikmaakte van de “misstap” van oud-leider Ron Graumans is Astrid Martens. Zij speelde een uitstekende partij tegen Christiaan de van der Schueren en wist het bereikte voordeel vast te houden en daarmee de winst op te halen. Ron overigens verloor van Martijn de Wit, die af en toe zeer sterk uit de hoek kan komen en dan is het niet eenvoudig een goed resultaat te behalen. De andere twee die zich voorlopig de besten mogen noemen in deze groep zijn Gideon Deijkers en Daan Smidt. Zij speelden tegen elkaar en Gideon had een iets betere stelling. Maar ja, de tijd speelt ook een rol. Daan had twee lastige paarden en Gideon bood remise aan om niet door de vlag te gaan. Daan accepteerde het voorstel en weten nu dat beiden zich medekoploper mogen noemen. Nico Zaal heeft zich net bij de bovenste vijf weten te nestelen. Het heeft er echter niet naar uitgezien, want in zijn partij tegen Hans Korsse was het duidelijk dat Nico het onderspit zou moeten gaan delven. Je hebt echter pas verloren als je mat staat moet Nico hebben gedacht. En inderdaad, de tegenstander laat de verloren Nico terugkomen in de partij en Hans krijgt de deksel op de neus. Een niet verwachte zege voor Nico. De top 5 ziet er dan zo uit:
1. 39 punten: Ron Graumans (wp 478)
2.39 punten: Gideon Deijkers (wp 475)
3. 39 punten: Astrid Martens (wp 471)
4. 39 punten: Daan Smidt (wp 445)
5. 37 punten: Nico Zaal