AVONDTEAM D; EEN OPMERKELIJKE SCHAAKAVOND

Omdat RSG uit Roosendaal moest uitwijken naar woensdag- in plaats van de vaste avond maandag, was er al wat mailcontact geweest tussen de teamleiders. RSG C zou met 3 invallers opdraven. Wij hebben Simon den Hengst bereid gevonden om met ons mee te doen. RSG speelde op deze gedenkwaardige avond met 3 teams, zowel het A, B als C-team. Het verschil in gemiddelde rating van de teams was curieus: het A-team 1701, B met 1596 en C met 1713. A en B speelde 2-2; het B team speelde tegen ons B-team.

Op bord 4 van ons team speelde Rob de Ruyter; hij was het eerste klaar nadat hij remise aanbood. Gertjan Portengen op bord 3 speelde tegen de andere teamleider. Na een voortvarende aanval op de Damevleugel, die toch werd afgeslagen accepteerde hij een remiseaanbod met licht nadeel in zijn stelling. Simon verdedigde onze vereniging op bord 2 en ontwikkelde wat druk. Met verschillende Lopers kwam hij  uiteindelijk tot puntendeling (ook analyse leverde geen winst op). Het kwam dus op onze bord 1 speler Karoly Kapitany aan. De partij ontwikkelde zich goed en Karoly dacht te kunnen doordrukken. In het eindspel draaide de partij en de tegenstander won een Paard. Dat was genoeg en de stand werd 2,5-1,5. Toen kwam ook de aap uit de mouw: op bord 1 zat  een schaker met rating 2103!  Onze tegenstander had alles gezet op bord 1 en won de wedstrijd. Een opmerkelijke avond!

Gertjan Portengen

Teamleider D Avond

RSG C                                                                       De Baronie D

Jan Schuurmans     2103             1                     Karoly Kapitany      1564  0