kop18.jpg

Avondteam D verloor 1e ronde

Ik weet wel, rating zegt niet alles, wekelijks komt het in de interne competitie nog voor, dat een lid met lagere rating wint van iemand met hogere; we hebben niet voor niets De Klapper!

Maar het verschil in klasse B2 is toch wel opvallend; ons team met een gemiddelde rating van  1430, onze tegenstander KING C gemiddeld  1673.

Karoly Kapitany op bord 1 begon gedegen en kwam een pionnetje voor. Hij wist het zijn ingevallen tegenstander (1901!) moeilijk te maken. Zef Hendriks had het tegen de teamleider van King( 1781) lastig en moest het verlies van zijn Dame accepteren tegen 2 lichte stukken. Onze invaller Gerard  Goverde speelde op bord 4 een mooie partij en durfde zelfs een stuk te offeren tegen 2 pionnen: het resultaat was een mooie dreiging op de Koningsvleugel. Teamleider Gertjan Portengen verloor een pion door een vervelende  diagonaaldreiging van een loper op Dame en Toren (tegenstander 1553). En toen ging het snel. Zef boog het hoofd voor de overmacht. Karoly gaf, volgens eigen zeggen, de winst uit handen: 2-0. Gertjan bood 2x remise aan in een situatie van 2 torens met loper tegen zijn tegenstander (1553) met Dame en loper. In zo’n remisestelling moet je natuurlijk niet blunderen en dat deed hij wel: gaf een Toren weg! Gerard boog als laatste het hoofd; zijn tegenstander (1458) kreeg mooie lijnen (Torenverdubbeling) en strakke  loperdiagonalen en won. Dus 4-0! De 3 teams van KING waren alle aanwezig: Team A (gemiddelde rating (2146) speelde tegen het gepromoveerde team B (gemiddelde rating 1921) en won met 3,5 tegen 0,5 (avond hoofdklasse). In alle opzichten een gedenkwaardige avond voor de vertegenwoordiger van De Baronie.

Gertjan Portengen, teamleider Avond D