De Baronie D- Eeuwig Schaak A 2,5-1,5

Onze thuiswedstrijd tegen de gasten uit Rucphen speelden we met onze sterkste opstelling, maar 4-0 werd het niet, zoals Rob mij in de loop van de avond fijntjes influisterde. Zef was het eerst klaar met een opening van e2, snel veel stukken eraf, een pion achter en delen van de punten. Rolf kreeg een c4 opening te verwerken en zette snel druk op de stelling van zijn tegenstander. Een mooie verdubbeling  van de torens gaf dreiging. Ik had ook zeker moeten winnen, vertelde Rolf mij, maar hij verloor door een misverstand met zijn koningin. Intussen had Karoly, die met d4 opende, in het middenspel met een cruciale pionnenzet een pion achter kwam, maar door een penning een sterk loperpaar overhield, een prachtige winst behaald. Frank, ook met een d4 opening geconfronteerd, kwam een loper en paard tegen toren voor, maar had 3 pionnen minder. Een spannende partij leverde hem winst, maar analyse van de omstanders gaf aan, dat hij eigenlijk had moeten verliezen. Aldus wonnen we met 2,5-1,5:  een mooie schaakwedstrijd.

De Baronie D

Eeuwig Schaak A

Duuren van, F. (Frank)

Hogeloon van, C.B.M. (Kees)