Ok, zaterdag 3 februari thuis tegen de Oude Toren 1. Sander had al vooruit gespeeld tegen een tegenstander met een flink hogere rating en er een remise uitgesleept aan bord 4. Knap werk Sander! We begonnen dus gelijk. Martijn met wit aan bord 2, eigenlijk een rustige opening en na ongeveer anderhalf uur spelen stond het m.i. redelijk gelijk. Zijn tegenstander had ongeveer 100 punten ELO rating minder, maar dat zegt niks, er moet nog gespeeld worden en uiteindelijk verloor Martijn, helemaal tegen mijn verwachting in moet ik zeggen. Dat was na ongeveer 3,5 uur spelen. Zef speelde aan bord 3 met zwart tegen een tegenstander van ongeveer gelijke sterkte, maar Zef kwam er slecht uit en na anderhalf uur spelen stond hij er gewoon slecht voor en na twee uur kon hij de vlag strijken. Bas met zwart aan bord 5 tegen een tegenstander van ongeveer dezelfde sterkte stond na anderhalf uur ook gelijk en dat werd dan ook al snel een remise. Rolf met wit aan bord 6 speelde een geweldig mooie partij met allerlei pointes en verwikkelingen aan beide kanten en een stukoffer van Rolf voor een paar pionnen die uiteindelijk bepalend werden. Hij speelde bijna 5 uur en won terecht, ook al had zijn tegenstander een kans op remise laten liggen, maar Rolf gewoon klasse! Hein kwam in een stelling terecht op bord 7 tegen een ongeveer gelijke tegenstander, waar hij remise kreeg aangeboden, maar we stonden toen al met 3-1 achter, dus vroeg ik Hein om als hij ook maar een kleine kans zag om door te spelen. Dat deed hij en jammer genoeg werd het uiteindelijk verliezen voor Hein in een stelling waar je toch echt van zou denken dat er meer in had gezeten. Dat dacht Hein ook, maar het heeft niet zo mogen zijn. Rob de Ruyter speelde aan bord 8 met wit tegen een 200 ELO rating sterkere speler en ondanks dat Rob eigenlijk gewonnen stond, miste hij de juiste voortzetting en ging ten onder, zeer tot zijn eigen frustratie, hetgeen ik goed kon begrijpen. Ikzelf speelde aan bord een met zwart tegen een tegenstander met zo'n 150 ELO punten meer. Op de tweede zet al geen standaard opening meer en ik had eigenlijk al snel een redelijk ruim spel, positioneel zeker gelijk op en mijn tegenstander gaf na de wedstrijd aan dat hij eigenlijk vond dat ik heel lang echt beter stond. Dat vond ik zelf eigenlijk ook, maar het was niet genoeg om in een vier toren eindspel de winst te halen, en met een stand van inmiddels 5 tegen 1 accepteerde ik remise net voor Rolf zijn winst verzilverde. Eindstand 2,5 - 5,5. Jammer, maar we staan met 4 matchpunten nog steeds in de veilige zone. We moeten nog tegen Waalwijk (maart) die 6 matchpunten hebben en tegen HMC Calder die met 0 matchpunten onderaan bungelen. Handhaven moet dus kunnen, maar we zullen er wel nog voor moeten spelen en zeker nog een moeten winnen om echt veilig te zijn.  Overigens geweldig dat ons eerste heeft gewonnen, om tien minuten voor zes zaterdagavond wist Carlos remise af te dwingen en daarmee kwam het eerste op winst. Gewoon klasse Carlos zoals je dat deed en ook de andere teamleden van het eerste speelden een geweldige wedstrijd, maar ik laat het aan Kees Ooms over om daar wat over te schrijven! Een spannende zaterdag was het, dat kun je wel zeggen!!