kop14.jpg

Kwartfinale interne bekercompetitie

Gespeeld op dinsdag 19 februari 2019
Drie van de vier geplande partijen zijn daadwerkelijk gespeeld op voornoemde datum. Veel sterke paringen en de afloop van iedere partij is in het ongewisse.
Hein Huijbregts mocht het opnemen tegen MARK SMITS op dit moment het lid met de hoogste rating. Hij moet dus winnen om door te gaan en Hein heeft voldoende aan remise. Maar Mark liet van meet af weten wie er de baas op het bord zou worden. Hein bleef achter met een wat onderontwikkelde stukken en dan is zijn opponent er als de kippen bij om deze “wurggreep” vast te houden. Hein probeerde van alles om er uit te komen, maar dat lukte niet. Geen halve finale voor Hein, wel voor Mark.
Frank de Jong nam het op tegen de koploper van de interne competitie, RENS OOMEN. Voorwaar geen gemakkelijke opgave voor Rens, maar als het moet dan kan men soms het beste schaak naar boven halen. Frank heeft in ieder geval geprobeerd het Rens zo moeilijk mogelijk te maken. Jammerlijk voor de eerste lukte het niet de stelling in evenwicht te houden en dan is het kwaad kersen eten. Rens speelde het vakkundig uit en zit in de halve finale.
Spelers hebben gevochten tot de laatste snik. Jan van Roestel en GERT VOGELAAR hebben er echt een gevecht van gemaakt in de wetenschap dat een plaats in de halve finale hun loon zou zijn. Gert had iets de betere papieren, maar kon nog niet de juiste ingang vinden in de stelling van Jan. Geduld is een schone zaak en zeker als de tijd een rol gaat spelen. Dan kunnen er fouten gemaakt worden. Op een zeker moment waren de stukken van Gert actiever dan die van Jan en dan wordt het niet eenvoudig om er iets van te maken. Ondanks zijn vechtersmentaliteit werd Jan niet beloond en moest de hand geven ten teken van overgave en Gert is bij de laatste vier. 

Gespeeld op dinsdag 26 februari 2019
De laatste halve finalist moet komen uit de partij tussen CARLOS HEMMERS en Ron Graumans. Er zit een enorm gat in wat betreft de rating en Carlos moet winnen. Ron heeft wellicht de partij van zijn leven gespeeld en maakte het Carlos niet makkelijk. Maar plotseling keerden de kansen en Carlos was er als de kippen bij om het pleit te beslechten.   

De uitslagen:
Ron Graumans (1517)            - Carlos Hemmers (1935)       0-1
Rens Oomen (1991)               - Frank de Jong (1854)          1-0
Gert Vogelaar (1734)             - Jan van Roestel (1772)        1-0
Mark Smits (2103)                 - Hein Huijbregts (1873)        1-0

De loting voor de halve finale is als volgt en wordt gespeeld op dinsdag 12 maart 2019 
Carlos Hemmers (1935)         - Rens Oomen (1991)
Mark Smits (2103)                 - Gert Vogelaar (1734)