kop9.jpg

Interne competitie ronde 22 d.d. 19-02-2019

Groep A
Drie personen hebben de touwtjes in handen genomen in deze groep. Mark Smits is de eerste in het rijtje, want hij wist te winnen van Jan van Roestel en dat voor de tweede maal dit seizoen. Rob van Berkel en Willem van der Linden vochten een stevig robbertje uit. De eerste wist tijdens de schermutselingen twee pionnen te veroveren en deze bleken, na goed spel, voldoende voor de overwinning. Rens Oomen heeft een veertje moeten laten tegen Kees Ooms. Ergens heeft Rens de winst gemist, maar het lange nadenken van Kees werd beloond middels de remise. Sebastiaan Dijksman was niet aanwezig. Henk Verstappen moest hard vechten voor de overwinning. Paul Boeren gaf goed tegenstand, maar moest zich tenslotte toch overgeven. De top 6 is als volgt:
1. 84 punten: Mark Smits (wp 1622)
2. 84 punten: Rob van Berkel (wp 1562)
3. 84 punten: Rens Oomen (wp 1548)
4. 75 punten: Sebastiaan Dijksman
5. 74 punten: Henk Verstappen (wp 1521)
6. 74 punten: Kees Ooms (wp 1505)

Groep B
Hij blijft aan de leiding. Jo Godderij deed dit door een puntendeling met Joost Rutten. Twee spelers kregen eveneens drie punten bijgeschreven aangezien zij de clubkleuren van SV De Baronie verdedigden voor het avondteam B. Het zijn Marc Ermes en Bas Ligtenberg. Vakantie is ook leuk en dan kun jij niet schaken. Dit had Hans Korsse voorhanden. Hij kon nog wel gebruikmaken van een joker. Bouke Jansma was redelijk snel klaar, want tegenstander Hein Huijbregts ging direct akkoord met het remiseaanbod. De top 5 ziet er als volgt uit:
1. 70 punten: Jo Godderij
2. 68 punten: Marc Ermes (wp 1444)
3. 68 punten: Hans Korsse (wp 1420)
4. 68 punten: Bas Ligtenberg (wp 1403)
5. 68 punten: Bouke Jansma (wp 1364)

Groep C
De concurrentie van Paul Boeren is langzaamaan de kloof aan het dichten. Was de achterstand groot nu bedraagt het verschil nog maat twee, vier of zes punten. Paul wist na lange strijd tegen Henk Verstappen niet een goed resultaat te bereiken. Helaas ondanks alle pogingen was een nederlaag het onvermijdelijk. Frans Bayings werd van meet af aan in de verdrukking gedrongen door Rolf Goossen en deze omsingeling wist Frans niet meer uit te komen. Derhalve een verlies. Gideon Deijkers heeft het gat naar de leider maar liefst met vier punten weten te verkleinen door Ties Tienhoven te verslaan. Hetzelfde deed Daniël Compagner door Nico Zaal te verslaan. Ron Graumans wist het niet bol te werken tegen Carlos Hemmers ondanks dat Ron alles uit de kast haalde om zijn tegenstander beentje te lichten. Frank Vermetten heeft zich ook in de strijd om de ereplaatsen geworpen door Ko Koeman met een nederlaag naar huis te sturen. De top 7 is als volgt:
1. 66 punten: Paul Boeren
2. 64 punten: Frans Bayings
3. 62 punten: Gideon Deijkers (wp 1314)
4. 62 punten: Daniël Compagner (wp 1269)
5. 60 punten: Nico Zaal (wp 1327)
6. 60 punten: Ron Graumans (wp 1314)
7. 60 punten: Frank Vermetten (wp 1183)

Interne competitie ronde 21 d.d. 12-02-2019

Groep A
Het verschil met de twee achtervolgers is hetzelfde gebleven, want leider Rens Oomen won zijn partij tegen Frank de Jong. Ook dat deden Mark Smits en Rob van Berkel. De eerste had een op papier sterke tegenstander, maar in werkelijkheid speelde Hein niet zijn beste schaak en dan wordt het niet eenvoudig om de meubelen te redden. Rob nam het op tegen Sebastiaan Dijksman die verslikte een plotseling een stuk achter kwam. Hij probeerde van alles om zijn opponent te vloeren, maar Rob hield het allemaal scherp in de gaten en liet zich het kaas niet meer van het brood eten. Kees Ooms ging het gevecht aan met Leo Rietveld en beiden streden tot het bittere eind. Geen winnaar, geen verliezer. Nee, beiden gaan met een half punt naar huis. De top 5 is als volgt:
1. 81 punten: Rens Oomen
2. 79 punten: Mark Smits (wp 1483)
3. 79 punten: Rob van Berkel (wp 1427)
4. 75 punten: Sebastiaan Dijksman
5. 71 punten: Kees Ooms

Groep B
Ondanks zijn verlies tegen Henk Verstappen heeft Jo Godderij nog wel de leiding maar ziet zijn concurrentie wel naderen tot op twee punten. Marc Ermes is de eerste die Jo in zijn nek hijgt. Middels een zege op Michiel Stafleu heeft Marc deze positie bereikt. Hans Korsse en Bas Ligtenberg konden op gelijke hoogte komen met Jo, maar dan had een van beiden moeten winnen en dat gebeurde niet. Bouke Jansma heeft zichzelf bij voorlopig de beste vijf in deze groep weten te nestelen door te winnen van Kees de Leeuw. Dan ziet de top 5 er als volgt uit:
1. 67 punten: Jo Godderij
2. 65 punten: Marc Ermes (wp 1317)
3. 65 punten: Hans Korsse (wp 1302)
4. 65 punten: Bas Ligtenberg (wp 1285)
5. 65 punten: Bouke Jansma (1241)

Groep C
Vele achtervolgers van Paul Boeren hebben niet geprofiteerd van diens nederlaag tegen Willem van der Linden. Door af te melden was Frans Bayings hier niet toe in staat, want hij kreeg een joker bijgeschreven. Nico Zaal deed het goed tegen Frank Creuels en sleepte een verdienstelijke remise uit het vuur. Ron Graumans had andere verplichtingen en kreeg slechts een puntje er bij. Maurits Creyghton deed het het beste van allen en pakte als enige de winst. Het kind van de rekening was Ko Koeman. Wegens andere zaken kon Gideon Deijkers niet aanwezig zijn en beschikt niet meer over een joker. Daniël Compagner heeft niet het volle pond uit de strijd weten te halen tegen Ties Tienhoven, want beiden namen na alle schermutselingen genoegen met een puntendeling. De top 8 is als volgt:
1. 65 punten: Paul Boeren
2. 63 punten: Frans Bayings
3. 59 punten: Nico Zaal (wp 1222)
4. 59 punten: Ron Graumans (wp 1203)
5. 57 punten: Maurits Creyghton (wp 1181, sb 1153)
6. 57 punten: Gideon Deijkers (wp 1181, sb 1032)
7. 57 punten: Daniël Compagner (wp 1153)
8. 57 punten: Ties Tienhoven (wp 1110)

 

Kwartfinale interne bekercompetitie

Gespeeld op dinsdag 19 februari 2019
Drie van de vier geplande partijen zijn daadwerkelijk gespeeld op voornoemde datum. Veel sterke paringen en de afloop van iedere partij is in het ongewisse.
Hein Huijbregts mocht het opnemen tegen MARK SMITS op dit moment het lid met de hoogste rating. Hij moet dus winnen om door te gaan en Hein heeft voldoende aan remise. Maar Mark liet van meet af weten wie er de baas op het bord zou worden. Hein bleef achter met een wat onderontwikkelde stukken en dan is zijn opponent er als de kippen bij om deze “wurggreep” vast te houden. Hein probeerde van alles om er uit te komen, maar dat lukte niet. Geen halve finale voor Hein, wel voor Mark.
Frank de Jong nam het op tegen de koploper van de interne competitie, RENS OOMEN. Voorwaar geen gemakkelijke opgave voor Rens, maar als het moet dan kan men soms het beste schaak naar boven halen. Frank heeft in ieder geval geprobeerd het Rens zo moeilijk mogelijk te maken. Jammerlijk voor de eerste lukte het niet de stelling in evenwicht te houden en dan is het kwaad kersen eten. Rens speelde het vakkundig uit en zit in de halve finale.
Spelers hebben gevochten tot de laatste snik. Jan van Roestel en GERT VOGELAAR hebben er echt een gevecht van gemaakt in de wetenschap dat een plaats in de halve finale hun loon zou zijn. Gert had iets de betere papieren, maar kon nog niet de juiste ingang vinden in de stelling van Jan. Geduld is een schone zaak en zeker als de tijd een rol gaat spelen. Dan kunnen er fouten gemaakt worden. Op een zeker moment waren de stukken van Gert actiever dan die van Jan en dan wordt het niet eenvoudig om er iets van te maken. Ondanks zijn vechtersmentaliteit werd Jan niet beloond en moest de hand geven ten teken van overgave en Gert is bij de laatste vier. 

Gespeeld op dinsdag 26 februari 2019
De laatste halve finalist moet komen uit de partij tussen CARLOS HEMMERS en Ron Graumans. Er zit een enorm gat in wat betreft de rating en Carlos moet winnen. Ron heeft wellicht de partij van zijn leven gespeeld en maakte het Carlos niet makkelijk. Maar plotseling keerden de kansen en Carlos was er als de kippen bij om het pleit te beslechten.   

De uitslagen:
Ron Graumans (1517)            - Carlos Hemmers (1935)       0-1
Rens Oomen (1991)               - Frank de Jong (1854)          1-0
Gert Vogelaar (1734)             - Jan van Roestel (1772)        1-0
Mark Smits (2103)                 - Hein Huijbregts (1873)        1-0

De loting voor de halve finale is als volgt en wordt gespeeld op dinsdag 12 maart 2019 
Carlos Hemmers (1935)         - Rens Oomen (1991)
Mark Smits (2103)                 - Gert Vogelaar (1734)